Mitsubishi Materials har utökat sitt omfattande sortiment av svarvskär. BC5110 är en belagd CBN sort, speciellt framtagen för bearbetning av gråjärn som GG25 och GG30. MH515 sorten, är en CVD belagd hårdmetallsort utformad för gjutna austenitiskt rostfritt stål och segjärn.

Den nya CBN sorten BC5110 har utvecklats i Mitsubishis egen forsknings och utvecklingscenter (R&D) under åratal för attBC5110 få fram högpresterande CBN-sorter. Resultatet av detta arbeta är en sammansättning av finkornigt substrat med högt innehåll av CBN som förbättrar urflisningsmotståndet avsevärt. Detta innebär en pålitligare process och längre verktygslivslängd. Samtidigt bidrar det hårda keramiska beläggningsskiktet till slutanvändarnas fördel genom slitstyrka och motverkar strålförslitning. BC5110 ger också en utmärkt ytfinish på detaljerna.

Förutom ett brett urval av både positiva och negativa skärgeometrier för BC5110 finns två olika typer av eggprepareringar, FS och GS tillgängliga för att underlätta för produktionstekniker och programmerare att välja det perfekta skäret för sin applikation. FS-varianten har en skarp kant för att minska grader och uppvisar utmärkt motstånd mot förslitning.

GS-varianten är lämplig för tunna och veka detaljer, GS- varianten har god slitstyrka och motstånd mot skärbrott.

 

MH515Den nya innovativa hårdmetallssorten MH515 har utformats speciellt för ett nischat utbud av applikationer. En avancerad beläggningsteknik säkerställer förbättrat motstånd mot löseggsbildning och fasförslitning främst för autentiskt rostfria stål och segjärn, material som ofta förekommer i turboladdningshusen. Nyckeln till den utvecklade prestandan kommer via TOUGH-GRIP-tekniken som maximerar vidhäftningen mellan beläggningsskikten. Ett ytskikt av Al2O3 och ett undre beläggningslager av TiCN, i kombination med en optimerad kristallstruktur ger Nano-tekniken en stryktålig skäregg. Denna seghet är nödvändig för klara av de svåra bearbetningsförhållandena turboladdningshusen i gjutjärn har. Dessutom har MH515 enastående slitstyrka och urflisningsmotstånd för att ge processäkerhet och fler detaljer bearbetade per skäregg. MH515 skär finns i negativa och positiva geometrier med fyra olika spånbrytare.

-LK för finbearbetning,

-MA och -GK för medelbearbetning 

-RK för grovbearbetning