Mångsidig

VPX-serien har finessen att kunna användas över en extremt brett spektra av fräsoperationer, allt från vanlig valsfräsning till VPX från Mitsubishi Materialsrampning och fickfräsning. Denna mångsidighet var en nyckelfaktor i de ursprungliga designparametrarna, tillsammans med kunskapen om att dagens kunder kräver både hög prestanda och optimal användbarhet för att minska antalet skärverktyg i sitt verktygssortiment.

Tangentiella dubbelsidiga vändskär

Geometrin på vändskäret ger den nödvändiga styrkan tillsammans med egenskapen av mångsidig funktionalitet. Skären är dubbelsidiga och minskar därmed skärförbrukningen, vilket är positivt både ur ett hållbarhetsperspektiv och ekonomiskt.
Den konvexformade skäreggen på vändskäret förbättrar spånevakueringen och ger så noggranna väggar på arbetsstycket som 8μm mellan topp och dal vid axiell bearbetning.

Sorter och beläggningar

Åtta olika sorter, inklusive de senaste sortserierna MP6100, MP7100 och MP9100 erbjuds för att täcka bearbetning av material från låg till höglegerade stål, rostfritt och härdat stål, samt gjutjärn och värmebeständiga material.
VPX200-serien har vändskär i 09-storlek, medan VPX300-serien har de lite större skären i 12-storlek vilket gör att de båda seriestorlekarna passar till både små och stora maskiner. Båda serierna finns i skaft, screw-in och arborinfästning, allt från Ø16 - Ø80 mm i olika längder.

MP6130 MP7130 MP9120

VPX från Mitsubishi Materials

 

Kontakta Colly Verkstadsteknik AB för mer utförlig information.