Expansion av Mitsubishi MS Plus pinnfrässerie

Mitsubishi Materials har lanserat ytterligare varianter inom pinnfrässerien MS Plus. Till sortimentet som sedan tidigare bestått av hörn- och fullradiefräsar i olika varianter har två olika hörnradiefräsar tillkommit.

För många användare har sedan introduktionen av Mitsubishis pinnfrässerie Mstar år 2008 varit det självklara valet vid generella pinnfräsapplikationer tack vare det omfattande sortimentet och pålitliga prestanda. För dryga året sedan började introduktionen av nästa generation pinnfräsar i och med att Mitsubishi MS Plus såg dagens ljus. Vid utvecklingen av MS Plus tog Mitsubishi vara på erfarenheter man lärt sig från den högpresterande serien Impact Miracle, och paketerade denna teknologi i pinnfräsar framtagna för mer generella applikationer. För användaren innebär detta en pinnfräs med högeffektiv prestanda till ett pris som är samma som tidigare generation Mstar.
– MS Plus är ett förstahandsval vid bearbetningar i stål, rostfritt stål och härdat stål ≤55 HRC, och ett alternativt område är applikationer i koppar- och superlegeringar, säger Conny Erixon produktchef för Mitsubishi hos Colly Verkstadsteknik.

 

MS PlusHörnradiefräs i normallängd

MS Plus pinnfräsarna har en nyutvecklad MIRACLE SIGMA PVD-beläggning, (AlTiCr)N, som tack vare sin hårdhet på 3200 HV och 1100°C höga oxidationstemperatur kombinerat med anpassat micrograin hårdmetallsubstrat borgar för högt slitagemotstånd. Ytterligare en faktor som hjälper till att öka livslängden, så väl som generera fina ytor på de bearbetade detaljerna, är den inbyggda vibrationskontrollen genom variabla spiralvinklar och diffdelad tanddelning. Nu i vår har Mitsubishi lanserat pinnfrästypen MPMHVRB som är en 4-skärig hörnradiefräs i normallängd. Sortimentet
består av 68 olika pinnfräsar  från Ø1 till Ø20 mm, och med hörnradier mellan 0,1 – 5 mm.

MS Plus
Hörnradiefräs extra lång
Som komplement till den normallånga hörnradiefräsen introduceras även en extra lång hörnradiefräs med kort skärlängd, MPXLRB. Sortimentet består av totalt 101 pinnfräsar i diameterområde Ø0,2 – 6,0 mm och med en frislipad hals från 2,5xD ända upp till 12xD. Tack vare ny slipteknologi kan Mitsubishi numera slipa ändskär, hörnradie och periferiskär helt sömlöst, vilket gör att övergångarna mellan hörnradien och de raka delarna av eggen inte längre har några geometriska fel. Noterbart är de snäva toleranserna, t.ex. är hörnradien inom +/- 5 µm och skaften håller h5-tolerans.

 

Utökning av hörnfräsar

Den mest använda fräsen i MS Plussortimentet, normallånga hörnfräsen MPMHV (ap max=2.5xD) som finns i Ø1 – 20 mm och som används vid spår och valsfräsningar, har kompletterats med den semilånga fräsen MPJHV i samma dimensionsomfång. Kärnan på MPJHV har gjorts styvare för att ge största möjliga stabilitet vid djupa valsfräsningar. Fräsen finns i två längder, 3.3xD och 4xD, vilket gör den mycket lämplig till dynamisk fräsning och andra högeffektiva fräsmetoder.
– Det andra får lösa med specialanpassade fräsar alternativt kompromissa med en ej optimal standardfräs kan vi i de flesta fall lösa med en fräs rakt från hyllan. Självklart kan vi erbjuda våra kunder full service i form av omslipning och ombeläggning av alla pinnfräsar, vilket sker i vårt eget sliperi i Huddinge certifierat av Mitsubishi, avslutar Conny Erixon.
Förutom hörn- och hörnradiefräsarna finns i MS Plus-serien 6 olika typer av fullradiefräsar tillgängligt från lager. Till applikationer i material över 55 HRC rekommenderas frässerien Impact Miracle.

 

Delar av Mitsubishis MS Plus pinnfräsar hittar du redan nu i vår webbshop, övriga kommer inom kort att läggas upp och under tiden ber vi dig beställa dessa fräsar via telefon eller e-post.

Mer information om sortimentet hittar du här.  

 

 MSplus