Mapals hydraulchuckar uppfyller alla kännetecken för god industri- och produktdesign. Dessutom har de fått nytt erkännande med ett av världens mest respekterade designpriser: iF DESIGN AWARD. Det är det äldsta oberoende designpriset och har delats ut som ett erkännande för exceptionella prestationer inom produktdesign sedan 1953. Designtävlingen anordnas av den Hannover-baserade iF Industrie Forum Design Association. 

I januari utvärderade en oberoende jury av experter cirka 7 300 bidrag från 56 länder. Mapals hydraulchuckar var bland vinnarna.

Designbyrån Ottenwälder- & från Schwäbisch Gmünd utvecklade det nya designkonceptet tillsammans med Mapals produktchefer. Deras mål var att ge hela utbudet av hållande verktyg ett enhetligt utseende. Designers följde villkoren för att uppnå maximal stabilitet med en optimal resursanvändning.

Mapals nya hydraulchuckar kännetecknas av flytande, bioniska former och polerade ytor.
Nyutvecklade komponenter och karakteristiska egenskaper ger en tydlig igenkännbar design.

Mapal hydraulchuck

Det nya utseendet förbättrar inte bara produkternas utseende och igenkännbarhet. Verktygen uppfyller också miljömässiga och ekonomiska krav, eftersom de har ökad korrosionsbeständighet och tillverkas med mindre materialåtgång.

iF design award 2020

 

 

 

 

 

 

För mer info: Kontakta Colly Verkstadsteknik
tel:08-703 01 00.