Mitsubishi VFR solid pinnfräs – till hårda material

När det gäller bearbetning av härdat stål, har Mitsubishi Materials redan ett rykte som placerar skärverktygstillverkaren som branschens riktmärke. För att ytterligare befästa denna marknadsposition har bolaget nu lanserat sin nya fullradiepinnfräs VFR.

Kapabel att bearbeta extremt hårda material ända upp till 70 HRc, tillverkas nästa generation av pinnfräsar av ett ultrafinkornigt hårdmetallsubstrat som har en AlTiSiN grundbeläggning som ökar slitstyrkan och förbättrar vidhäftningsstyrkan för en avsevärt förbättrat livslängd. Ovanpå grundbeläggningen ligger Mitsubishis nyutvecklade AlCrSiN flerskiktiga PVD-beläggning. Denna innovativa beläggningsteknik ger oöverträffad oxidationsbeständighet, förbättrade smörjegenskaper och högre slitstyrka.
– Resultatet är en verktygslivslängd som ökar maskinutnyttjandet samtidigt som användaren med förtroende kan köra obemannad bearbetning i de hårdaste materialen i perioder som långt överstiger andra produkter på marknaden, säger Conny Erixon produktchef för Mitsubishi hos Colly Verkstadsteknik.

Impact Miracle Revolution

Ingående i Mitsubishis högprestandaserie ”Impact Miracle Revolution” som är lämpad för bearbetning av härdat stål från 50 till 70 HRc, ger den nya VFR-serien slutanvändaren ett särskilt brett användningsområde inom hårdbearbetning. Detta gör den nya fullradiefräsen VFR till det självklara valet vid allt från grov- till finfräsning. VFR-serien finns i två varianter, VFR2SBF till superfinish och bearbetning av spegelblanka ytor samt VFR2SB till allmän grov-, semifinish- och finbearbetning

VFR2SBF

VFR2SBF

Finbearbetningspinnfräsen VFR2SBF är behandlad med Mitsubishis Zero Micron ytbehandlingsteknik och en unik fullradiegeometri som visar på imponerande skärande egenskaper in mot centrum av pinnfräsen samtidigt som de polerade spånkanalerna effektivt evakuerar spånorna. Den 2-skäriga fullradiefräsen har en kort skärlängd för maximal styvhet som optimerar prestandan vid bearbetning av kolstål, legerat stål, förhärdad stål och härdad stål. Sortimentet sträcker sig mellan Ø1 – 6 mm och skaften är antingen cylindriska eller koniska för att maximera möjligheterna vid svåråtkomliga geometrier på arbetsstycket.

 VFR2SBVFR2SB

 

Den mer universella VFR2SB-serien till semi-finish och finbearbetning med hög precision är tillgänglig med fyra skaftvarianter för att passa slutanvändarens exakta behov. Denna imponerande nya universalfräs finns i diametrar från Ø0,2 – 20 mm med en skärlängd från 0,2 till 38 mm. De raka och koniska skaftalternativen har utformats för att maximera räckvidd och styvhet samt reducera vibrationer för att optimera ytfinishen och verktygslivslängden vid bearbetning med höga skärhastigheter och matningar av extremt svårbearbetade material.
– Samtliga varianter finns tillgängliga med leverans direkt från lager sedan april 2017, avslutar Conny Erixon.

Du kommer snart hitta Mitsubishis nya fullradiefräsar i vår webbshop, under tiden ber vi dig beställa pinnfräsarna via telefon eller e-post.

Mer information om sortimentet hittar du här.