Balanseringsmaskin TD2010

Med serien Tool Dynamic Balancing Machine erbjuder vi tillsammans med HAIMER, ett omfattande program för balansering av verktygshållare, slipskivor och rotorer med diametrar upp till 800 mm. Utbudet innehåller allt från mindre bordsmaskiner till den automatiska balanseringsmaskinen TD2010. Vi kan alltid erbjuda en möjlighet till balansering som gör att du kan använda dina bearbetningsmaskiner optimalt. Genom att minimera obalansen av dina verktyg kan du höja din produktivitet och minska stilleståndstiderna i maskinen.

 

Dynamiska verktyg


I moderna verktygsmaskiner har spindelhastigheten ökat kontinuerligt under de senaste åren för att uppnå högre volymer och kortare maskintid. Dessa ökningar ställer större krav på verktygen och hållarna i maskinerna, eftersom högre spindelhastighet gör att effekterna av obalans blir allt mer märkbara. Konsekvenserna är vibrationer som ger sämre ytor på detaljer och kortare livslängd på verktygen.
Att göra precisionsbalansering av verktygen och hållarna i paket gör att maskinens kapacitet förbättras väsentligt med hänsyn till hastighet, volym och resultat, eftersom balansering minskar vibrationer. Det i sin tur minskar slitaget på maskinspindeln och genom minskat slitage av verktygen minskar maskinernas stillestånd och ökar processäkerheten.

Balanseringsmaskin TD800
Är du nyfiken på hur du kan förbättra processerna, med ökad livslängd på verktyg, stabilare och säkrare tillverkning samt ökad kapacitet vi berättar gärna mer om de 8 olika modellerna av balanseringsutrustning som vi säljer.
Kontakta: Per Davidsson på Colly Verkstadteknik.
Vi ser över förutsättningarna, du ställer kraven och tillsamman bestämmer vi slutprodukten.

18-22 september

har du möjlighet att se all utrustning av förinställare, krymputrustning, balanseringsmaskiner och verktygshållare på AMB i Stuttgart i Haimers monter Hall 1 monter C71.