Mitsubishi DCCC – en styv och pålitlig spårfräs DCCC spårfräs

Mitsubishi Materials har vidareutvecklat sin DCCC-serie högpresterande vändskärpinnfräsar med avsikt att uppnå maximal avverkningshastighet när de utför vals- och spårfräsning med stora axiella skärdjup.

Denna vändskärsfräs med lång skärlängd är idealiskt vid grovbearbetning med höga avverkningshastigheter. För att säkerställa att DCCC-serien överglänser konkurrerande produkter, har Mitsubishi placerat designen av spånkanalerna, styvheten, skärprestandan och den efterföljande spånevakueringen i centrum av DCCC:s funktioner.

Dessa funktioner minskar vibrationerna och det oljud som historiskt sett brukar vara resultatet av tung bearbetning. För att maximera resultaten är ena skäreggen (A) försedd med CCMX-vändskär där 80-gradershörnet nyttjas, medan den motsatta skäreggen (B) nyttjar CCMX-skärets 100-gradershörn. På så sätt används alla fyra skäreggar på vändskäret. För att kunna placera skärfickorna på skäregg B så att 100-gradershörnet nyttjas på skäregg B är frontskäret försett med Mitsubishis vändskärtyp ZCMX.
Vidare har kombinationen av innovativ spånkanalgeometri och variabel spiralvinkel plus den styva utformningen av verktygskroppen visat sig förbättra verktygslivslängd, ytfinishen och spånevakueringen. Spånevakueringen har också förbättras genom en ökad släppningsvinkel på verktygskroppen bakom vändskären som minskar risken för spånklämning, som är särskilt vanligt vid grovbearbetning av djupa spår och fickor.
Skaftpinnfräsarna finns i Ø25, 32 och 40 mm. De mindre Ø25 och 32 mm fräsarna är utformade med två effektiva skäreggar, medan den större Ø40 mm har tre skäreggar. Oberoende av antalet skär, har Mitsubishi Materials utvecklat dem för att skapa en unik ojämn skäreggsgeometri för att motverka vibrationer. Var och en av diametrarna finns tillgängliga i standard och lång skärlängd.