Att kombinera flera bearbetningssteg i ett verktyg är ett typexempel på ekonomiskt fördelaktig tillverkning. Till exempel kan hål borras och brotschas samtidigt med Mapals borrbrotsch från Colly Verkstadsteknik.

Artikeln refererar till ett pressmeddelande från Mapal

MAPAL har utvecklat borrbrotscharna och lagt till ett skär för att kunna producera snäva toleranser vid bearbetning med ett verktyg. Det utmynnade i nya produkten Tritan-Drill-Reamer. Verktyget finns med invändig kylning i längderna 3xD och 5xD.


Mapals Tritan-Drill-Reamer: tre skäreggar och sex styrlister för högsta precision, ekonomisk för bearbetning hål med snäva toleranser. 

Borren har sex styrlister för utmärkta styrningsegenskaper, polerade spånkanaler med en geometri som ger god spåntransport och ett självcentrerande tväregg. Den nya Tritan-Drill-Reamer övertygar i alla delar.

- Varför använda två verktyg när det räcker med ett, Tritan-Drill-Reamer, säger Björn Torslund, produktchef för Mapal hos Colly Verkstadsteknik.

Den självcentrerande tväreggen garanterar bra positionering. Tre skäreggar garanterar optimal rundhet på hålet och optimal prestanda. Brotschskären ger mycket bra ytfinhet.

För mer information kontakta oss!
info@vt.colly.se
08-703 01 00,