DWAE-borrarna har specialdesignats speciellt för borrning i trånga utrymmen i längd- och automatsvarvar.

Flera viktiga parametrar behövde uppnås innan de lanserades. Den viktigaste av dessa parametrar var lågt skärmotstånd för att ge tillförlitlighet och utmärkt spånkontroll som är nödvändig för att förhindra att spånorna repar detaljen och fastnar runt verktygen. För att uppnå detta byggdes flera funktioner in i borrarnas geometri, substrat och beläggning.DWAE från Mitsubishi Materials

Optimerad skäregg och spånutformning
Mitsubishis svängda skäregg är perfekt eftersom det ger både skärpa och skärkantstyrka genom att motarbeta nötnings-beständighet på den yttre skäreggen. Geometrin ger också en jämn skärkraftspridning för den idealiska lösningen att framgångsrikt bearbeta tunnväggiga arbetsstycken. Reduceringen av skärkrafter blir hjälpt av den effektiva geometrin av spånutrymmet som bryter spånorna till mindre och mer hanterbara spånor. Dessutom har spånkanalernas längd tillverkats kortare än konventionella borrar för att klara det begränsade utrymmet i små CNC-svarvar. För att komplettera kombinationen av egenskaper som ger låg skärkraft och effektiv spånbrytning, har DWAE-serien Mitsubishis unika Z-öppning vid borrspetsen.

Substrat och beläggning
För att komplettera alla avancerade geometriska funktioner utvecklades en hårdmetallsort, DP102A, för att optimera DWAE-seriens övergripande prestanda och tillförlitlighet. Ett substrat med en perfekt balans mellan hårdhet och seghet utvecklades och en lämplig PVD-beläggning tillsattes för att ge det skydd som krävs för att säkerställa lång livslängd. Beläggningen är särskilt effektiv mot slitage vid medelhöga till låga skärhastigheter. En utjämningsbehandling har också applicerats på ytan för att minska påkletning och underlätta spånevakueringen. Denna egenskap är perfekt eftersom borrarna har extern kylvätsketillförsel. Vid kapningstest vid borrning av DIN CF53-material med extern kylvätska, vid Vc 80m/min och en matningshastighet fn0,2mm/varv, gav DWAE-borren mer än dubbelt så lång livslängd jämfört med andra konventionella borrar.

Tillgänglighet och val
Borrarna finns från Ø3,0 till Ø14 i steg om 0,1 mm och i både 2xD och 4xD.
För att underlätta användningen är skaft-diametrarna också gjorda för att passa standardhylsstorlekar.

DWAE serien

 

DWAE från Mitsubishi Materials

test

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För mer information kontakta Colly Verkstadsteknik eller din lokala säljrepresentant.