MTEC - Nytt tekniskt center för utbildning och teknik

Mitsubishi Materials har öppnat ett nytt teknikcenter - MTEC (Mitsubishi Technology & Education Center) nära Stuttgart, Tyskland. Det nya centret är inrymt i en modern tvåvåningsbyggnad och invigdes officiellt med en öppningsceremoni den 4 juniopening 2019.
Med en betydande investering i maskinpark och lokaler satsar Mitsubishi att möta kundernas nuvarande och framtida behov av nyckelfärdiga lösningar inom skärande bearbetningar. För att uppnå detta hyser MTEC de senaste högteknologiska maskinerna för svarvning, längdsvarvning och fräsning, inklusive ett 5-axligt bearbetningscenter. Dessa nya maskiner kompletteras med avancerade mätmaskiner för kvalitetskontroll av bearbetade detaljer och inställning av verktyg.

MtecYutaka Tanaka, Europachef för MMC Hardmetal Europe (Holdings) GmbH (det europeiska huvudkontoret för Mitsubishi Materials Metalworking Solutions Company) säger ”Det är vår förväntan att detta spännande nya testcentret kommer att ge en närmare och djupare teknisk kontakt med våra kunder”.
- Vi strävar efter att ge dem förbättrade processer samt använda vår tekniska expertis för mer avancerade nyckelfärdiga projekt. MTEC kommer också att erbjuda en viktig testbas för vår egen utveckling av skärverktyg och stärka banden med Mitsubishis andra globala tekniska centra i Japan, Kina, Thailand, Spanien och USA. Dessa band bidrar till en större spridning av lagrade bearbetningsdata till favör för våra kunder, fortsätter Yutaka Tanaka.
Centret är bemannat av projektingenjörer som kommer att göra detta till sin nya hemmabas. Teamet består för närvarande av 12 anställda och kommer att expandera i takt med att efterfrågan på deras tjänster ökar.
Enrique Lopez, marknadschef, förklarar ”Vårt internationella, erfarna team av experter kommer att ansvara för kundprojekt som Mtecsträcker sig från enskilda applikationsfrågor till fullständiga nyckelfärdiga projekt. De kommer att tillhandahålla tjänster som skräddarsydd verktygsdesign, CADCAM-programmering och komplexa övergripande bearbetningslösningar. Vi hoppas att MTEC och dess personal kommer att överträffa kundernas förväntningar och förbättra Mitsubishis rykte som en av ledarna inom verktyg för skärande bearbetning."
Öppningen av MTEC Stuttgart är en milstolpe i Mitsubishis historia eftersom den fungerar som en drivkraft för att bygga synergier och stärka samarbetet mellan Mitsubishi och internationella maskinbyggare. Kunihiro Endo, chef för MTEC Stuttgart bekräftar ”Samutveckling, tekniköverföring och uppfinningsrikedom är inte okänt för oss. Vårt utvecklingscenter kommer att öppna nya vägar för samarbete, vilket gör att vi kan optimera vår kontinuerliga förbättringsprocess och påskynda hållbar tillväxt.”
Mitsubishi Materials driver nu 2 MTEC-center i Europa, varav den andra är i Valencia, bredvid produktionsanläggning där.

Colly Verkstadsteknik AB arrangerar kundresor till Mitsubishis MTEC-anläggningar i syfte att visa nya innovationer inom skärande verktyg och nya bearbetningsstrategier. Möjlighet finns också att genom Collys projektgrupp TOP-Team ta fram applikationslösningar som sedan kan testas på plats i maskinerna hos Mitsubishi MTEC i Stuttgart innan det är dags för inkörning i kundens egna maskinpark.

För mer information kontakta Colly Verkstadsteknik AB, 08-703 01 00, www.collyverkstadsteknik.se