ARP - HÖG PRECISION MED RUNDA SKÄR

Fräs för bearbetning av svårbearbetade material med hög noggrannhet och effektivitet, Mitsubishi Material har utökat sin ARP-frässerie med runda skär, fräsen har mycket hög rundgångs precision. 
ARP är idealisk för bearbetning av titan och andra värmebeständiga legeringar samt rostfria stål som är vanliga inom flyg- och energisektorn. ARP serien har ökat verktygslivslängd och en betydande minskning av skärkraften jämfört med andra produkter.

Noggrannhet och styrkorARP vändskärsfräs

Dessa fördelar har uppnåtts genom ett precisionsutvecklat skärläge som förbättrar den radiella rundgångsnoggrannheten med 25% jämfört med konventionella verktyg med runda skär. Detta ökar också noggrannheten vid indexering av skär. ARP-verktygskroppar har exceptionellt starka skärlägen med två radiella kontaktytor för att förhindra att skäret rör sig under fräsoperationen. Den robusta positionering kompletteras av ett innovativt spånbrytarutförande som genererar ett smidigt spånflöde och minskar skärkrafterna. Denna förbättring skapar ett jämnt spånflöde och styr skärkrafterna mot mitten, till den starkaste delen av skärläget.

skärkrafter

Övrigt
En ny sort och typ av skär har lagts till i sortimentet med åtta skäreggar som är idealiska för mindre skärdjup och kan effektivt fördubbla användningen av skäret. Utbudet av det traditionella skäret med fyra skäreggar har också utökats. Dessa nya skär har förbättrad struktur med mer material vid den svagaste punkten för att motverka plötslig sprickbildning under svåra bearbetningsförhållanden. En nyhet till serien är MP9140, en ny PVD-belagt skär. Dessa flerskiktsbeläggningar ger stabila bearbetningsprestanda och förhindrar mikrosprickor och eggurflisning från att tränga igenom till substratet. Detta förlänger livslängden och stabilitet. MP9140 idealisk för bearbetning i titan och värmebeständiga material. Totalt finns det fyra olika högpresterande sorter som kan kombineras med flera olika spånbrytare för att optimera valet och prestandan för att bearbeta fin-, medel- och grova applikationer. ARP-serien finns med arbor- och screw-in typ i diameterområde Ø40 till Optimalt valØ100 mm. Fräskropparna fin både som fin- och extra fintandad utförande beroende på diameter. För bearbetning av håligheter som är svåra att nå och ytbearbetning finns också en skaftfräs som är tillgängligt i både standardlängd och i långt utförande. Dessa skaftfräsar med lång räckvidd erbjuds i diameter Ø25, 32, 40 och 50 mm med två till fem skär för att möta ett stort utbud av bearbetningsapplikationer. Screw-in erbjuds i diameter Ø25, 32 och 40. 

                         

 

 

 

  Uppdaterad katalog med den nya skären.

ARP uppdaterad katalog