Fräsning i solitt material: högprestandafräsar för aluminium och stål

MAPAL utökar sitt program OptiMill inom området av högprestandafräsar för bearbetning av aluminium och stål.Optimal fräsning


Säker produktion av konstruktionsdetaljer i aluminium.

Den fulla potentialen av nya kraftfulla maskiner kan utnyttjas med den nya OptiMill-SPM fräsen för grov- och finbearbetning. Man utnyttjar fräsens prestanda speciellt vid bearbetning av konstruktionsdetaljer gjorda i aluminium.

Stora skärdjup såväl som höga matningar vid grovbearbetning är möjligt med den nya fräsen OptiMill-SPM-Rough. Anledningen till den höga prestandan är den innovativa geometrin med spånbrytare som garanterar att effektförbrukningen är väsentligt lägre jämfört med fräsar som har en rak skäregg. Dessutom, är värmeöverföringen till detaljen minimal tack vare de goda rampningsegenskaperna på verktyget. 

För finbearbetning av konturer och tunnväggiga detaljer – även axiellt stora skärdjup i ett skär – Har MAPAL lanserat fräsen OptiMill-SPM-Finish med nyutvecklad geometri. Den fungerar utan problem även vid fräsning av spiralformade spår på axlar – fungerar också i hörn där man har stor kontaktyta och stor belastning, verktyget är fortfarande stabilt. Den optimalt designade skäreggen garanterar vibrationsfri bearbetning. Spånkanalerna är polerade, tack vare detta får man en optimal spåntransport.

Optimal för spårfräsning i stål

OptiMill-Uni-Wave är verktyget man skall välja om man vill göra spår med ett djup upp till 2xD i olika material. Tack vare sin geometri är höga skärdata möjligt att använda. Oavsett alla fördelar med OptiMill-Uni-Wave, har operatörer ofta problem med tillförlitlig spåntransport, särskilt vid bearbetning av spår i stål med ett djup av ≥ 1.5xD. Av den anledningen, erbjuder MAPAL nu OptiMill-Uni-Wave också med invändig kylning. Detta garanterar optimal spåntransport och längre livslängder.

Dessutom, har MAPAL lanserat OptiMill-Uni-Wave i en extra lång version. En effektiv lösning för grovbearbetning i djupa kaviteter är nu tillgänglig. Trots sin längd, är den nya fräsen mycket stabil tack vare sitt koniska skaft.

Mapal pinnfräsar

MAPAL expanderar sin portfölj av högprestandafräsar i OptiMill-programmet med följande modeller (från vänster) OptiMill-SPM-Rough, OptiMill-SPM-Finish, OptiMill-Uni-Wave extra lång design och OptiMill-Uni-Wave med invändig kylning.