Colly Verkstadstekniks arbete på Metallfabriken Ljunghäll och Gnutti Carlo Sweden i Kungsör uppmärksammas med ett globalt pris. Den italienska koncernen Gnutti Carlo SPA har tillsammans med Metallfabriken Ljunghäll utsett Colly Verkstadsteknik till Supplier of the Year 2021 inom kategorin indirekt material.

- De främsta anledningarna är den flexibilitet, service och anpassning som Colly Verkstadsteknik visar till våra behov. De ger alltid snabb respons, bra kommunikation och har en regelbunden närvaro hos oss, säger Catrin Loman, inköpschef hos Ljunghäll.

Supplier of the year - colly verkstadsteknik
På bild från vänster till höger: Catrin Loman, inköpschef Ljunghäll, Conny Erixon, VD Colly Verkstadsteknik, Björn Torslund, produktchef MAPAL, Colly Verkstadsteknik och Helene Fridell, inköp Ljunghäll.

Metallfabriken Ljunghäll från Södra Vi utanför Vimmerby är ledande i Europa inom pressgjutning till fordonsindustrin och i Gnutti Carlos fabrik i Kungsör tillverkas ventillyftare till tunga fordon. Företagen ingår i den italienska ägargruppen Gnutti Carlo SPA och tillsammans bildar de en stark global aktör med över 4000 anställda i Sverige, Italien, Tyskland, Tjeckien, Storbritannien, Österrike, Indien, Kina, USA och Kanada.

Ljunghäll och Gnutti har under flera års tid samarbetat med Colly Verkstadsteknik i olika projekt kopplade till fordonsindustrin – ett samarbete som nu lyfts fram lite extra.

”Colly Verkstadsteknik skapar förutsättningar för ett väldigt bra samarbete”

Varje år delar Gnutti Carlo och Ljunghäll ut ett antal priser i Suppliers Awards - utmärkelser som årets leverantör globalt sett.

I november 2022 presenterades vinnarna för 2021 och priset som Supplier of the Year inom kategorin indirekt material gick till Colly Verkstadsteknik.

Catrin Loman, inköpschef hos Ljunghäll, berättar här om valet:

- De främsta anledningarna är den flexibilitet, service och anpassning som Colly Verkstadsteknik visar till våra behov. De ger alltid snabb respons, bra kommunikation och har en regelbunden närvaro hos oss. Det skapar förutsättningar för ett väldigt bra samarbete för båda parter. Sen kommer Colly Verkstadsteknik ofta med en hel del tekniska förslag och kostnadseffektiviseringar som gynnar oss båda – och får båda att växa.

Supplier of the year - colly verkstadsteknik

Colly Verkstadstekniks VD, Conny Erixon, kommenterar utmärkelsen: 

- Det är med stor stolthet vi tar emot utmärkelsen från Gnutti Carlo Group. Ett bevis på att vi som bolag lever upp till vårt högt ställda mål som värdeskapare nummer ett inom skärande och hållande verktyg, säger han.