Tritan-Drill 3-skärig borr för alla material och applikationer

MAPALs Tritanborr har blivit globalt erkänd för sina stora ekonomiska fördelar.
Fyra nya versioner fullbordar programmet.

Tritan-Drill-Uni för bearbetning av stål, rostfria legeringar och gjutna material har vidareutvecklats och förbättrats med avseende på verktygsgeometrin. Den nya Tritan-Drill-Uni-Plus har en klar fördel jämfört med den tidigare versionen för universell användning: Polerade spånkanaler förbättrar spåntransporten och en slitstark beläggning ökar livslängden upp till tre gånger. Med skaft typ HA finns Tritan-Drill-Uni-Plus tillgänglig i Ø 4-20 mm och i längderna 5xD och 8xD som standard.

För användning i aluminium och gjutjärn presenterar MAPAL Tritan-Drill-Alu och Tritan-Drill-Iron. Tack vare innovativ verktygsgeometri uppnås en betydande ökning av matning och prestanda i dessa material grupper. Tritan Drill-Alu har polerade spånkanaler som är anpassade för aluminiummaterial. Stora spånkanaler och en speciell slipning för att få en vass skäregg som ger en optimal spånformning och en säker spåntransport. I bearbetning av gjutgods imponerar Tritan-Drill-Iron med sin radie-design av hörnen, vilket innebär en ökad stabilitet och slitstyrka av skäreggen. I kombination med en slitstark beläggning kan gjutmaterial bearbetas optimalt med Tritan-Drill-Iron. Båda versionerna ingår i programmet som applikationsspecifika speciallösningar.

Slutligen utvecklades Tritan-Step-Drill-Steel, stegborr för gäng-diametrar. Tidigare har det bara funnits 2-skäriga borrar tillgänliga för dessa operationer. På grund av den plana tväreggen i centrum rörde sig borren längs tväreggen, detta leder till högre belastning på skäreggar och stödlister och detta ger ett sämre resultat vad det gäller rundhet och cylindricitet.

Baserat på Tritan-Drill-Steels 3-skäriga teknologi finns nu även stegborr för gängdiametrar i programmet. Den nya Tritan-Step-Drill-Steel har en innovativ urspetsning och slipade spånkanaler, vilket ger korta spånor som bryts. Den konvexa skäreggen ger en stabil skäregg som gör borren stadig. Kombinerat med en slitstark beläggning så är bearbetningsresultaten med Tritan-Step-Drill-Stel mycket bra: Jämfört med konventionella 2-skäriga stegborrar kan matningen dubbleras med Tritan-borren och samtidigt ökas livslängden.

Tritanprogrammet