Mitsubishi Materials presenterar två nya diameterstorlekar och en ny beläggning till sin nyligen lanserade högmatningsfräs WJX vändskärsfräs. WJX är utformad som en multi-funktionell fräs och verkar med höga matningar för att garantera effektivitet och funktionsduglighet över ett brett spektrum av applikationer. För att öka kapaciteten har två mindre diametrar, 50 mm och 52 mm införts, där Ø50 finns med 3 eller 4 skärlägen. Dessutom har en ny CVD belagd sort tagits fram, MC7020, för högpresterande bearbetning av stål och rostfritt stål för att utvidga applikationsområdet för WJX-serien. Den CVD-belagda MC7020 sorten har utformats för att hindra gropförslitning som kan uppstå under höghastighetsbearbetning och hjälper till att uppnå WJX Ø50processtabilitet, särskilt under högeffektiva bearbetningsförhållanden.

Den höga matningsprestandan hos WJX fräsen gör att den är idealisk för grovbearbetning med höga moderna krav på avverkningsgrad och effektivitet. WJX uppnår stabil bearbetning och sänker bearbetningsljudet vid höga skärdjup, även under intermittent bearbetning. Detta beror på det minskade skärmotståndet som alstras vid den första kontakten mellan vändskäret och materialet.

Vändskär

De dubbelsidiga negativa vändskären med den komplexa geometrin av skärets sidoytor ger utmärkt ekonomi, ökad eggskärpa och styrka. Den unika skäreggsgeometrin bildar korta spånor och hjälper till att förhindra spåntrassel och därmed förbättrad användbarhet. För att hantera belastningarna vid höga matningar ger den ökade skärtjockleken

den nödvändiga styrkan och hjälper till att förhindra plötsliga skärbrott. Dessutom har skäret en rak del längst skäreggen för att kunna genomföra högmatningsbearbetning även vid maximalt skärdjup.

Ett plattläge med laxstjärtsgeometri förhindrar skäret från att lyftas av skärkrafterna och ger stabil fastspänning utan behov av spännklamp.

Plattlägets geometri bidrar därtill att absorbera skärkrafterna och effektivt överföra dem till fräskroppen. Sammantaget ger skärens geometri de bästa egenskaperna från traditionella enkelsidiga skär, nämligen bra rampningsprestanda och positiv spånvinkel, samtidigt som de har de bästa dubbelsidiga skärens egenskaper som kostnadseffektivitet och slitstyrka.

 

skärtyper

Sorter och storlekar 

MC7020 kompletterar de åtta olika skärsorterna som finns tillgängliga för att täcka ett stort omfång av arbetsmaterial. De ger möjlighet till högeffektiv bearbetning av stål, rostfritt stål, gjutjärn, titan- och värmebeständiga legeringar samt härdat stål ≤ 55HRC.

De nya dimensionerna Ø50 och Ø52 utökar det existerande fräsprogrammet som finns i Ø63-Ø160mm.

Dubbla effekterStruktur MC720

 

 

 

 

 

 

 

 För mer informations kontakta din säljrepresentant eller kundsupporten i Kista. Telefon: 08-703 01 00.
 E-mail: info@vt.colly.se