Nyhetsarkiv

mini-dvas-default

Mini DVAS solid hårdmetallborr 

Fem olika teknologier blir ny industristandard 
Traditionell djuphålsborrning, speciellt när det kommer till små diametrar, är vanligtvis en långsam och osäker process. De nya DVAS-borrarna har designats för att bemästra just små diametrar i en mängd olika material. 

DVAS-serien är en komplett lösning för borrning med ett stort utbud av längder från 2-50xD, diametersteg 0,1 mm inom Ø1.0 – 2.9, inklusive pilotborrar. Pilotborrarna matchar de längre borrarna i serien vilket säkerställer en repeterbarhet genom hela borroperationen. 

Substrat och beläggning 
Mitsubishi har utvecklat en ny hårdmetallsort, DP1120, som har en PVD-beläggning med polerad yta för att motverka spånstockning och verktygsbrott, problem som annars kan uppstå vid borrning i små diametrar. Beläggningen ger väldigt bra slitstyrka och bibehåller skäreggen vass vilket reducerar skärkraften och ökar verktygslivslängden. 

Tri-Coolant-teknologi 
Mitsubishi Materials Tri-Coolant-teknologi med trekantiga kylkanaler är optimal för borrar med små diametrar och tillför mer än dubbelt så mycket kylvätska jämfört med traditionella kylkanaler. 

  

Detta förbättrar evakueringen av spånor och förbättrar värmeavledningen avsevärt vilket resulterar i längre verktygslivslängd och stabilitet.

Skäreggets design 
Den raka skäreggen och borrspetsen kombineras med svängd geometri förhindrar sprickbildning och ger ökad slitstyrka och spånavverkning.

Ny XR borrspets 
Reducerade skärkrafter och optimerat spånflöde. Den nya XR-spetsen bryter spånorna till optimal form för effektiv spånbrytning och minskat skärmotstånd. 

Unika spånkanaler för högre stabilitet 
Den nya designen med spånkanaler som konar ger högre stabilitet med upp till 20% och bättre spånevakuering 
genom kortare spånkanaler jämfört med tidigare modeller.

Den förbättrade stabiliteten ger dessutom bättre positionsnoggrannhet.  

Tillgänglighet 

Lämplig för borrning i aluminiumlegeringar, stål, rostfritt stål, gjutjärn, titan samt värmeresistanta- och koboltkromlegeringar. 

-       Pilotborrarna finns från Ø1.0 till Ø2.9 (i steg om 0.1 mm). 
-       Superlongborrarna finns från Ø1.0 till Ø2.9 i 7XD till 50XD. 

Hittar du inte vad du söker?

Kundservice är öppen mån-tors: 08–16:30 och fre: 08–16 (lunchstängt 12–13)
kontakt