Historik

Grunden

Redan 1957 lade Fred Lindgren – i sitt nybildade företag Colly Company – grunden till det Colly Verkstadsteknik vi kan se idag. Det som inleddes som en blygsam satsning runt tyska gänginsatser under varumärket Helicoil, i en nedlagd mjölkbutik på Lidingö har under snart 60 år utvecklats till en stabil, respekterad verkstadspartner med kunder över hela Sverige. Med noggrant utvalda produkter och en tidig insikt om betydelsen av specialistkunskaper har Colly metodiskt etablerat sig som en respekterad samarbetspartner till svensk industri. Med utgångs­punkt från kundnyttan marknadsfördes totallösningar där rätt teknik och rätt verktyg resulterade i den bästa totalekonomin.

Ägarbyten 

1984 förvärvades Colly Company av Dacke Invest. För att stärka specialistprofilen ytterligare fördelades det allt större sortimentet upp i avgränsade produktområden hanterade av utpräglade specialister.

1988 flyttade Colly Company till den då nybyggda kontors- och lagerfastighet i Kista, som också är utgångspunkten för dagens verksamhet. Ett år senare förvärvades Dacke Invest av invest­mentbolaget Industrivärden. Affärsområdet Dacke Komponent, där Colly Company ingick, döptes samtidigt om till Indutrade.

Inträdet i Indutrade blev startskottet för en tillväxtperiod där Colly Company, via flera förvärv i både Sverige och Norge, expanderade.

Specialisering

För att öka specialiseringen, decentralisera beslutsfattandet och skapa en mer kundnära organisation bolagiserade i slutet av 1990-talet avdelningarna inom Colly Company. Divisionen Verkstadsteknik blev 2003 ett självständigt bolag med namnet Colly Verkstadsteknik AB. 

Det av Indutrade förvärvade Granaths Hårdmetall AB fusionerades med Colly Verkstadsteknik 2009. Verksamheten, med specialisering på verktygsslipning, är numera en enhet inom Colly med egna lokaler i Huddinge. De övriga bolagen inom Colly Company är Colly Components, Colly Filtreringsteknik och Colly Flowtech.

tidslinje

Hittar du inte vad du söker?

Kundservice är öppen mån-tors: 08–16:30 och fre: 08–16 (lunchstängt 12–13)
kontakt