Slipservice

Har du någon gång funderat över vilket koldioxidavtryck din borr, pinnfräs eller andra verktyg gör? Det har vi på Colly Verkstadsteknik.

Vi har tänkt på det så pass mycket att vi till och med gått vidare och undersökt saken. Och köpet av ett nytt verktyg lämnar avtryck. Djupa avtryck.

Se verktygets hela resa och vårt alternativ.

Verktyg för omslipning, reparation eller kalibrering skickas till:    
Colly Verkstadsteknik AB, Dalhemsvägen 49, 141 46 Huddinge.  

Omslipning ökar livscykeln på dina verktyg 

Omslipning eller rekonditionering av verktyg innebär att vi skärper de ytor som krävs och belägger om verktyget för bästa prestanda och ökad verktygslivslängd. När du slipar om verktyg hos Colly Slipservice garanterar vi två till fem omslipningar, sen utvärderar vi om det finns utrymme för fler omslipningar.

Slipa om verktyg och gör stora besparingar 

En av många fördelar med omslipning är tveklöst den ekonomiska aspekten. Det är mer ekonomiskt att låta oss slipa om dina verktyg istället för att köpa nya. Vi ser att många av våra kunder har gjort stora besparingar över tid tack vare ökade verktygslivslängder. Vi tummar aldrig på kvaliteten och har som mål att du ska kunna använda samma skärdata och livslängd som ett nytt verktyg – ny på nytt är mottot vi lever efter.

Specialister på omslipning av borr, brotsch och solida fräsar 

Colly Slipservice är experter på att slipa om och reparera borrar, brotschar och solida fräsar från alla fabrikat. Vi är certifierade av Mitsubishi Materials och MAPAL och har fått förtroendet av de förstnämnda att ta hand om all omslipning av borr och pinnfräsar i norra Europa. Självklart uppfyller vi alla de strikta krav som våra leverantörer ställer på en certifierad omslipningspartner avseende maskinpark, programvaror, utbildning och mätutrustning. Som kund kan du därför vara säker på att kvaliteten på de verktyg vi slipar om och reparerar håller samma höga klass som ett nytillverkat. 

Certifierade av ledande verktygstillverkare 

Vi är stolta över att vi är certifierade av våra leverantörer Mitsubishi Materials och MAPAL, två av världens främsta tillverkare av solida hårdmetallverktyg. Dessa certifikat är en kvalitetsstämpel på vårt arbete och ger dig som kund en trygghet i att vi kommer att leverera goda resultat.

  • 2014 erhöll vi ett fullständigt certifikat för omslipning av Mitsubishi borrverktyg som första företag utanför Mitsubishis egna bolag.
  • 2016 blev vi certifierade för MAPAL- och Miller-produkter.
  • Senast 2022 erhöll vi förnyade certifikat från Mitsubishi och MAPAL på samtliga borrar.

Beläggning för högsta prestanda 

De flesta verktyg som vi slipar om skickas för beläggning till välrenommerade Oerlikon Balzers för att garantera högsta prestanda och kvalitet. Genom ett nära samarbete med Oerlikon har vi tillgång till den senaste beläggningstekniken. Våra slipade verktyg har en beläggning med en unik nano-struktur som optimerar balansen mellan ytspänning, hårdhet och brottseghet. Vi behandlar alla fabrikat med samma höga kvalitet rakt igenom.

Utrustning

Colly Slipservice har en modern maskinpark med fyra CNC-maskiner varav två Reinecker och två Walter Helitronic där tre av dem har laddare för att kunna gå obemannade. Här finns också avancerad mätutrustning i form av Kelch förinställare och MAPAL Uniscale där den senare är framtagen för verktygstillverkning. Utöver det finns mikroskop, rengöringsutrustning och handhållna mätdorn av olika slag för att kontrollera verktygen.

Nytillverkning och kundanpassade lösningar

slipservice-2

Colly Slipservice är mer än bara omslipning. Vi tillverkar efter era ritningar och idéer för ett skapa ett verktyg som förenklar, förbättrar och effektiviserar produktionen. I dialog med dig som kund utför vi anpassningar och nytillverkning av verktyg utifrån dina behov.

Vi erbjuder också kompletterande moment som märkning, beläggning och mätning där vi hittar lösningar för varje enskild kund. Kontakta oss med dina speciella önskemål så tar vi fram en skräddarsydd lösning.

Frågor och svar

Hittar du inte vad du söker?

Kundservice är öppen mån-tors: 08–16:30 och fre: 08–16 (lunchstängt 12–13)
kontakt