Hållbarhet och kvalitet

hållbarhet

Colly Verkstadstekniks utgångspunkt när det kommer till hållbarhet är att minska vår och våra kunders miljöpåverkan.  

Vad vi gör

⇒ Erbjuder kvalitetsprodukter från världsledande tillverkare med den senaste tekniken som minskar miljöpåverkan, ökar livscykeln på verktygen och genererar mindre skrot.   
⇒ Colly Slipservice reparerar och slipar om verktyg med 100 % grön el. 
⇒ Colly Verkstadsteknik följer Indutrades hållbarhetsmål som är framtagen och undertecknad i enlighet med FN:s Global Compact och FN Agenda 2030.  
⇒ Bedriver ett aktivt arbete med våra kunder och leverantörer för att optimera lagervolymerna och minska transporterna.

Indutrades hållbarhetsmål 

100 procent engagerade medarbetare 

Välmående och engagerade medarbetare är en viktig framgångsfaktor för bolag inom Indutrade. Det säkerställs bland annat genom att erbjuda utbildningsmöjligheter och dela den kunskap och erfarenhet som finns inom koncernen. En annan viktig del är att investera i förbättrade arbets- och produktionsmiljöer.   

CO2-neutral  

Indutrade som koncern har som mål att vara koldioxidneutrala inom scope 1 (direkt utsläpp) och scope 2 (utsläpp från energiförbrukning) till 2030.  

2020 började Indutrade beräkna koncernens totala Co2-utsläpp och 2022 påbörjades arbetet att inkludera scope 3 (utsläpp i leverantörskedjorna, tjänsteresor och frakt). Scope 3, som handlar om hela värdekedjan, planeras att inkluderas i koncernens framtida mål.  

Indutrade har också anslutit sig till initiativet Science Based Targets, ett formellt åtagande att vara med och minska utsläppen i linje med den rådande klimatvetenskapen. Målet är att bli koldioxidneutralt till år 2050, vilket ska begränsa den globala uppvärmningen till under 1,5 grader.  

Bidra till en hållbar utveckling

Alla dotterbolag inom Indutrade ska bidra till en hållbar utveckling och koncernen har som strategiskt mål att stimulera framtagande och försäljning av hållbara produkter.  Läs mer om Indutrades hållbarhetsarbete 

Hittar du inte vad du söker?

Kundservice är öppen mån-tors: 08–16:30 och fre: 08–16 (lunchstängt 12–13)
kontakt