Nyhetsarkiv

Effektiv fräsning med Optimill UNI-HPC-Pocket 

Tidskrävande rampning eller pilothål är frekvent förekommande vid fräsning av urtag. För att minska antalet bearbetningssteg, har MAPAL utvecklat en ny pinnfräs OptiMill-Uni-HPC-Pocket för effektiv universell bearbetning av stål, rostfritt och gjutjärn. Pinnfräsen har en unik geometri med en integrerad borrspets. Denna geometri gör fräsen mycket lämplig för rampning upp till 45°, valsfräsning och spårfräsning.  

Den speciellt utvecklade urspetsningen tillsammans med tre stora spånkanaler garanterar optimal spånavgång. Spånklämning är praktiskt taget utsluten. Den speciella eggprepareringen tillsammans med slitstark beläggning och ett segt hårdmetallsubstrat garanterar också en bra livslängd. 

Med den nya OptiMill-Uni-HPC-Pocket kan pilothål elemineras och därav färre verktygsväxlingar vid bearbetning av urtag. Snäva konturer kan således bearbetas säkert med bara ett verktyg, och det med möjlighet att köra (ap) upp till 2xD. 

OptiMill-Uni-HPC-Pocket finns i versionerna lång och överlång med cylindriskt skaft form HB och dimensionsområde Ø5,7 till Ø20 mm. 

Hittar du inte vad du söker?

Kundservice är öppen mån-tors: 08–16:30 och fre: 08–16 (lunchstängt 12–13)
kontakt