Nyhetsarkiv

VPX200 utökning 

Mitsubishi Materials högpresterande vändskärsfräs med tangentiella skär, frässkärserie, VPX200, har breddat sitt sortiment med en helt ny typ av skär. Det nya vändskäret, med så kallad L-spånbrytare, kommer nu att erbjudas tillsammans med den befintliga M-spånbrytare. Designad med en skarpare geometri än den befintliga M-brytaren, gör att det blir det optimala valet för bearbetning av mjukt stål, rostfritt stål och aluminium, samt titan under stabila bearbetningsförhållanden. Valet och användbarheten av den nya L-brytaren förbättras ytterligare genom att de finns i en obelagda och sju stycken belagda sorter, var och en med ett val av hörnradier från 0,2 mm till 1,6 mm.

Mångsidig 

VPX-serien har finessen att kunna användas över en extremt brett spektra av fräsoperationer, allt från vanlig valsfräsning till rampning och fickfräsning. Denna mångsidighet var en nyckelfaktor i de ursprungliga designparametrarna, tillsammans med kunskapen om att dagens kunder kräver både hög prestanda och optimal användbarhet för att minska antalet skärverktyg i sitt verktygssortiment. 

Tangentiella dubbelsidiga vändskär 

Geometrin på vändskäret ger den nödvändiga styrkan tillsammans med förmågan av mångsidig funktionalitet. Skären är dubbelsidiga och får en positiv påverkan på ekonomiska aspekter. 

Sorter och beläggningar 

Åtta olika sorter, inklusive de senaste sortserierna MP6100, MP7100 och MP9100 erbjuds för att täcka bearbetning av material från kol-, rostfritt- och härdat stål till gjutjärn och värmebeständiga material. 

VPX200-serien har vändskär i 09-storlek, medan VPX300-seriern har de lite större skären i 12-storlek vilket gör att de passar till små och stora maskiner. Båda serierna finns i skaft, screw-in och arborvariant, allt från Ø16 – Ø80 mm. 

Hittar du inte vad du söker?

Kundservice är öppen mån-tors: 08–16:30 och fre: 08–16 (lunchstängt 12–13)
kontakt