Nyhetsarkiv

Mitsubishi lanserar fyra nya pinnfräsar 

Mitsubishi Materials utökar nu sitt sortiment med fyra nya pinnfräsar till VQ-serien. De senaste tillskotten är speciellt framtagna för specialapplikationer till bearbetning av superlegeringar och rostfritt stål. 

  

Beläggning och ZERO-μ-Teknologi 

Mycket av pålitligheten och den höga prestandan i hela VQ-serien kan kopplas till en innovativ flerskiktsbeläggning (AlCr)N-MIRACLE SIGMA som ger avsevärt förbättrad slitstyrka. Beläggningsytan har fått en polerande efterbehandling som resulterar i bättre bearbetade ytor, minskat skärmotstånd och ökad spånevakueringskapacitet. 

Den nya beläggningen innebär att nästa generations pinnfräsar kan maximera prestandan och förhindra verktygsslitage även under de tuffaste skärförhållandena. 

Med konventionella beläggningar kan skäreggen påverkas, men med den unika ZERO-μ Teknologi behåller skäreggen sin skärpa samtidigt som den skyddas vid tuffa skärförhållanden. 

Skäreggen i fokus 

– Vassa skäreggar och polerade flerskiktsbeläggningar. 
– Den optimala kombinationen för svårbearbetat material. 

Fyra nya pinnfräsar 

VQHVRB 

Hörnradiefräs med vibrationskontroll som ger ökad matningshastighet och större skärdjup vilket resulterar i mycket effektiv bearbetning. 

Mitsubishis unika skyddsfas tillsammans med det extra spånutrymmet i centrum möjliggör god spånbrytning, ökad matningshastighet och större skärdjup medan skäreggens spiralvinkel ger god vibrationskontroll och stabil bearbetning. 

VQFDRB 

Fräs för rostfritt stål som ger exceptionell lång verktygslivslängd vid bearbetning av kobolt-kromlegering. Den speciella geometrin ger stabil bearbetning med låga radiella skärkrafter samt motverkar strålförslitning. 

VQ2XLB 

Den nya långa fullradiefräsen har en skäregg med en unik, stark S-formad geometri som ger förbättrat urflisningsmotstånd. 

Hög precision på radien säkerställer stabilt och jämnt bearbetningsflöde under hela verktygslivslängden. 

VQ4WB 

En multifunktionell lollipop-pinnfräs med förlängd skäryta till 280 º. 
Skäreggets speciella geometri ger en multifunktionell bearbetning inom ett brett spektrum av applikationer. 

Det här är det optimala valet för bearbetning av frigång och komplexa former när du använder en 5-axlad maskin. Tack vare det smart designade skäregget minskar vibrationen och förhindrar gradning. 

Finns i följande varianter: 

VQHVRB – Ø1 med hörnfräs R0.1, Ø2 med hörnfräs R0.2, Ø3 med hörnfräs R0.5 och Ø4 med hörnfräs R1.0 
VQFDRB – Ø3, Ø4 och Ø6 med fräs för rostfritt stål 
VQ2XLB – Ø1, Ø1.5. Ø2 och Ø3 med olika halslängder 
VQ4WB – från Ø1.0 ~ Ø6.0

Hittar du inte vad du söker?

Kundservice är öppen mån-tors: 08–16:30 och fre: 08–16 (lunchstängt 12–13)
kontakt