Nyhetsarkiv

MAPAL presenterar nya Optimill-Tro-Inox: Högsta produktivitet i rostfritt stål 

För att uppnå högsta möjliga produktivitet i bearbetning av rostfritt stål introducerar nu Mapal OptiMill-Tro-Inox – en ny 6-skärig fräs för dynamisk fräsning i hårdmetall. 

Den 6-skäriga fräsen OptiMill-Tro-Inox från Mapal ökar avverkningsgraden av material med 20 procent jämfört med andra fräsar och ger 30 procent längre livslängd. 

Extra värmebeständiga och tuffa arbetsmaterial inom rostfritt stål (M) har en tendens att blockera spånkanalerna vid höga bearbetningsvolymer, vilket försvårar tillförlitlig bearbetning. OptiMill-Tro-Inox löser denna utmaning genom ett optimalt förhållande mellan antalet skär, spånbrytare och en ny utformning av spånkanalerna. 

Den moderna flerskiktsbeläggningen är en annan viktig fördel med den 6-skäriga fräsen. Den motverkar lösegg och i kombination med den hårdmetall som är anpassad till applikationen, säkerställs optimala resultat. 

Testkörningar i applikationer understryker potentialen hos OptiMill-Tro-Inox: jämfört med andra fräsar med fyra eller fem skäreggar, utmärker sig den nya sexskäriga trokoidfräsen från Mapal med en ökning av avverkningsgrad med 20 procent och ger 30 procent längre verktygslivslängd. Verktyget uppnår skärdjup på upp till 5xD i ett pass. Den optimerade spiralvinkeln minskar också extraktionskrafterna vilket ökar processpålitligheten. 

OptiMill-Tro-Inox finns i diameterområde 4 till 20 mm i utförandena 2xD till 5xD och kommer att finnas i lager från februari 2022.

 

Hittar du inte vad du söker?

Kundservice är öppen mån-tors: 08–16:30 och fre: 08–16 (lunchstängt 12–13)
kontakt