Nyhetsarkiv

ASPX-serien med HSK-skaft och avancerad beläggning för titanlegeringar 

Mitsubishi Materials har tagit sig an den senaste tekniken för fräsning i titanlegeringar med sin valsfräs. ASPX har utvecklats för att skapa en fräskropp i robust konstruktion med styvhet och stabilitet i fokus. Det i kombination den noga kalkylerade oregelbundna positioneringen av skärfickorna garanterar optimal skärprestanda och vibrationskontroll

För att befästa styvheten, prestandan och avverkningsgraden har ASPX utökats med två nya HSK-infästningar. De nya typerna är en HSK-A100 och en HSK-A125, båda med en diameter på 80 mm med anpassade kylvätskehål. HSK-typernas kylkanaler går direkt till varje skärficka vilket ger kylvätska direkt på anliggningsytorna. Det betyder att det går att hålla höga matningshastigheter och genererar också längre verktygslivslängd även under krävande fräsning. 

Ny skärsort 

ASPX-serien har en ny avancerad beläggning, MP9140, för att tillföra extra prestanda och pålitlighet. MP9140 är gjord av ett förbättrat ultrafinkornigt hårdmetallsubstrat vilket ger mer seghet och behåller en hög hårdhet som därmed längre verktygslivslängd. Den senaste tekniken med (Al-Ti)-N multilagers beläggning garanterar optimalt slitage och värmebeständighet. Kombinationen av dessa egenskaper ger utmärkt sprickmotstånd och en mycket låg friktionskoefficient som blir bäst i klassen på att undvika löseggsbildning, vilket är nödvändigt för effektiv bearbetning av moderna titanlegeringar.  

Skäreggens geometri har en rak skäregg för att garantera ett smidigt men starkt skärförlopp. I kombination med JM eggavrundningen blir det ett lågt skärmotstånd som ger skären bästa förutsättningar för en pålitlig och högpresterande bearbetning. 

Mjuk ingångsmetod 

ASPX uppnår alla positiva effekter med den moderna mjukare ingångsmetoden. Den ger en ökad kontroll under höga skärhastigheter och motverkar plötsliga skärbrott. 

 
Mjuk ingång 

Direkt ingång 
Direkt ingång 

Genom medfräsning har den mjukare ingångsmetoden visat sig vara väldigt effektiv och nästan eliminerat vibrationerna. Mjukare ingång ger ett ökat urflisningsmotstånd då spåntjockleken vid utgången är noll. 

Tillgänglighet 

ASPX-fräsarna finns tillgängliga i skaftstorlekarna Ø50mm och Ø63-80mm och de integrerade HSK-skaften finns i Ø80mm men i två olika HSK-storlekar 100 och 125. 

ASPX MP9140 skärsort 

Ändfrässkäret finns med hörnradie R0.8 – R4.0 mm 
Periferiskäret med 4 skäreggar. 

Hittar du inte vad du söker?

Kundservice är öppen mån-tors: 08–16:30 och fre: 08–16 (lunchstängt 12–13)
kontakt