Nyhetsarkiv

Enkelt, säkert spår- och avsticksprogram 

Enkelhet och säkerhet var utöver de givna förutsättningarna hög kvalitet och prestanda ledorden under framställandet av den nya GW-serien. Enkelheten uppfylldes genom att använda själva bladet för att klämma fast vändskäret utan några skruvar. Genom att använda en anpassad nyckel är det möjligt att ta bort och byta vändskäret med en enkel rörelse, vilket gör systemet effektivt vid daglig användning i verkstaden.  

Ökad säkerhet och styvhet uppnås genom negativ konisk geometri på plattläget som förhindrar att skäret dras ur bladet vid återgång ur arbetsstycket. Plattläget innehåller också tre stora konvexa ytor för exakt repeternoggrannhet vid skärbyte, och i kombination med en liten lokaliseringsklack ges en ökad tillförlitlighet vid bearbetning. 

Dubbla kylvätskekanaler 

Två invändiga kylvätskekanaler placerade nära skäreggen spolar samtidigt skärvätska till spån- och släppningsytorna. Detta ger effektiv kylning och smörjning för ökad slitstyrka som i sin tur ger slutanvändaren längre livslängd och lägre kostnader. Upp till 70 bar kylvätsketryck kan användas för att ge de bästa förutsättningarna för minskad värmeutveckling. 

Flexibilitet 

Det finns totalt 6 kylvätskeingångar på verktygsblocket, vilket underlättar enkel applicering av kylvätskan från maskinens befintliga kylvätskesystem. Ytterligare flexibilitet och användarvänlighet tillhandahålls av det avlånga kylvätskeutloppet som matar kylvätskan från verktygsblocket in i bladet.  

Överhängslängden ställs också enkelt in med hjälp av den enkla skalan som är etsad på bladet. Ett brett område av överhängslängder kan matas med kylvätska inom den tydligt uppmärkta zonen på verktygsblocket och bladet via de avlånga kylvätskeutloppen. 

Prestanda och tillförlitlighet 

GW-systemet passar till en rad olika maskiner och material. Mitsubishis sex högteknologiska belagda skärsorter täcker applikationer från stållegeringar och rostfritt stål, till gjutjärn och superlegeringar. Den PVD-belagda sorten VP20RT är mycket mångsidig och lämpar sig för användning i de flesta material, vilket håller nere användarens lagerkostnader.  

Andra sorter, som MY5015 används i låglegerade stål såväl som i gjutjärn med skärhastigheter upp till 300 m/min, medan sorten VP10RT täcker de hårdare stållegeringarna, rostfritt stål, värmebeständiga material och titanlegeringar. Två olika spånbrytare erbjuds, GS-typen för både av- och spårstickning, samt GM-typen som lämpar sig på högpresterande avstickning. Alla vändskär finns i bredder från 2 mm till 5 mm. 

Hittar du inte vad du söker?

Kundservice är öppen mån-tors: 08–16:30 och fre: 08–16 (lunchstängt 12–13)
kontakt