Nyhetsarkiv

Framtiden är här – nya skärsorter för svarvning och fräsning

Framtiden är här – nya skärsorter för svarvning och fräsning

Mitsubishi Materials har utvecklat nya skärsorter som är anpassade för både svarv- och fräsapplikationer.

En stor fördel med den nya skärsorten är den nyutvecklade beläggningstekniken AL-Rich. Det är en avancerad CVD-beläggning av (Al,Ti)N, en sammansättning av aluminium och titan som är vanligt förekommande inom avancerade skärande verktyg tack vare dess extrema hårdhet och värmeresistenta egenskaper.  

Hårdheten i (Al,Ti)N ökar i takt med att AI-innehållet ökar, jämfört med konventionell teknologi där istället hårdheten minskar och kristallstrukturen ändras när AI-innehållet överstiger 60 %.

Den här beläggningstekniken är baserad på Mitsubishis originalteknik där AI-Rich-beläggningen inte ändrar sin kristallstruktur när AI-innehållet ökar vilket i sin tur ökar hårdheten.

MV1000-serien innefattar två nya hårdmetallsorter för fräsning, MV1020 och MV1030, framtagna för bearbetning av ett brett spektrum av material från stål, rostfritt stål och gjutjärn.

MV9005 är utvecklad för högeffektiv svarvning av värmeresistenta superlegeringar.

Fräsning


MV1020: En skärsort med avancerad slitstyrka och värmeresistenta egenskaper, stabil under bearbetning med oregelbundna skärhastigheter, speciellt i material som stål och gjutjärn där cykeltiden kortas ned avsevärt. 

MV9005_turning inserts

MV1030: Den nya AI-Rich-beläggningen ger utmärkt slitstyrka och en enastående förmåga att förhindra plötsliga skärbrott. Pålitlig under svåra skärförhållanden där snabba temperaturskillnader uppstår. Stark vid bearbetning av rostfritt stål.

MV-skären är väldigt mångsidiga och finns till följande fräsar: WWX, WSX, WJX, WSF, VPX, AHX och ASX.

Svarvning

MV9005: Hårdmetallsorten överträffar alla standarder vid bearbetning av värmeresistenta superlegeringar. En bredd av negativa och positiva geometrier och fem olika spånbrytare ger en optimal kombination för svarvning. Skärhastigheter upp till 110 m/min kan uppnås.

Finns i negativa geometrier i CNMG, DNMG, SNMG, TNMG och VNMG tillsammans med positiva geometrier i 7º RCMT och RCMX.

Kontakta oss för mer information!

08-703 01 100
info@vt.colly.se

Hittar du inte vad du söker?

Kundservice är öppen mån-tors: 08–16:30 och fre: 08–16 (lunchstängt 12–13)
kontakt