Nyhetsarkiv

Många besökare och intressanta dagar på Elmiamässan 2024

Många besökare och intressanta dagar på Elmiamässan 2024

På Elmia Verktygsmaskiner visade Colly Verkstadsteknik upp nyheter från sina ledande leverantörer Mapal och Mitsubishi Materials samt nischleverantörer inom gängning, profilsvarvning med mera. Några av höjdpunkterna var Mapals senaste innovationer såsom Mega-Deep-Drill-borren, FixReam 700 – även kallad ”brotschen med nio liv” samt Mitsubishis VQ-pinnfräs och succéhörnfräsen WWX200.

Ett stort fokus låg på det ambitiösa hållbarhetsarbete som Colly har bedrivit. Med Collys nya CO2-studie visas besparingen som uppnås vid omslipning av solida verktyg kontra inköp av nya verktyg.

Under 2024 kan alla kunder som använder sig av Collys slipservice kunna dra nytta av studien tack vare en miljödeklaration som följer med, vilken visar hur mycket mindre CO2eq som just deras omslipning har genererat. Mer om studien finns att läsa på www.collyverkstadsteknik.se.

Nytt för årets Elmiamässa var de temavandringar som anordnades av arrangören där Colly Verkstadsteknik var en av de utvalda företagen som fick presentera sitt hållbarhetsarbete. De nyfikna besökarna fick se och höra mer om CO2-studien, som presenterades av Patrick Soodla, platschef på Collys slipservice. 

– Besökarna var väldigt imponerade av vårt arbete kring CO2-avtrycket säger Patrick Soodla.

Allt som allt blev det en lyckad Elmiamässa för Colly Verkstadsteknik, både sett till antalet besökare och det engagemang som uppvisades.

– Vi tyckte att årets Elmiamässa drog till sig en stor och intressant publik, det vackra vädret till trots. Vi fick en hel del intressanta leads att arbeta vidare med, säger Håkan Oldin, produktchef för Mitsubishi Materials.

Hittar du inte vad du söker?

Kundservice är öppen mån-tors: 08–16:30 och fre: 08–16 (lunchstängt 12–13)
kontakt