Nyhetsarkiv

NeoMill-Alu-QBig bearbetar aluminium med en avverkningshastighet på 18 liter/minut

NeoMill-Alu-QBig bearbetar aluminium med en avverkningshastighet på 18 liter/minut

NeoMill-Alu-QBig vändskärsfräs från MAPAL levererar topprestanda vad gäller högvolymsfräsning i aluminium. Mapal erbjuder en mycket kostnadseffektiv lösning för högprestandamaskiner som primärt finns i flygindustrin.

Med vändskärfräsen NeoMill-Alu-QBig för grovbearbetning av olika aluminiummaterial, utnyttjar Mapal till fullo prestandan hos de snabbaste maskinerna som finns på marknaden. Fräsen uppnår en avverkningshastighet på mer än 18 liter/minut, samtidigt går det att använda högvolymfräsen i mindre kraftfulla maskiner. Mapal tar hänsyn till att flygplansdetaljer ofta tillverkas med maskiner som har en spindeleffekt på 40 till 80 kW, vilket är ett område som tidigare saknade en lämplig fräs i programmet.

2024-05-16_NeoMill-QBig_pic2

För att uppnå en så stor avverkningshastighet som möjligt är den nya fräsen designad för att användas vid varvtal upp till 35.000 r/min (med en diameter på Ø 50). För en bra fastspänning trots de höga centrifugalkrafterna används skruvar med högre hållfasthet för att hålla fast vändskären i det prismatiska skärläget. Dessutom är vändskäret utformat för att få så låg vikt som möjligt. Mapal har försett fräskroppen med ett balanseringssystem. Fyra gängade hål möjliggör exakt justering vid balansering av fräsen för att kunna skydda spindeln vid höga varvtal bästa möjliga yta.

Dessutom lades fokus under utvecklingen av fräsen på låga skärkrafter och mycket noggranna skär. Höga spånvolymer med mycket fina ytor på Ra 0,8 (Rz4,0) för grov och finbearbetning kan därmed uppnås. För huvudapplikationen som är bearbetning av aluminiumblock använder Mapal positiva obelagda skär som är polerade för minsta möjliga friktion, detta reducerar värmen som genereras. För detta ändamål har Mapal PVD-belagda vändskär med AlSi-legeringar och CVD-belagda (PKD) vändskär för fordonsindustrin och allmän bearbetning. Max skärdjup är 13 mm. Invändig kylning och stora spånutrymmen säkerställer optimal spånavgång. 

MAPAL tillverkar fräsarna i diameterområde från Ø 32 till Ø 80 i monoblock-version för HSK och ISO-kona samt för montering på fräsdorn. 

Kontakta oss för mer information!

08-703 01 00

Hittar du inte vad du söker?

Kundservice är öppen mån-tors: 08–16:30 och fre: 08–16 (lunchstängt 12–13)
kontakt