Patrick Soodla

Beskriv din roll på Colly Slipservice 

Jag leder den dagliga verksamheten med omslipning och nytillverkning hos Slipservice. I min roll gör jag offerter, producerar ritningar samt hjälper kunder att skapa nya verktygslösningar. På vår enhet är arbetet varierande, man får göra lite av varje med allt från uppackning, leveranser till att köra maskiner. Min huvudsyssla och ansvar är att styra produktionen i kombination med en säljande roll.  

Vad har du för bakgrund på Colly? 

Jag började som operatör och biträdande produktionschef på Granaths hårdmetall (föregångaren till Colly Slipservice) år 2005 tills jag blev ordinarie platschef på Colly Slipservice 2013. 

Hur ser en vanlig dag ut på Colly Slipservice? 

Idag har jag kört maskin på morgonen och hjälpte till att packa upp verktyg. En vanlig arbetsdag är det mycket ritningar, offerter, klura på verktygslösningar, svara på förfrågningar och hålla kontakten med våra kunder, leverantörer och kollegor. Sen har vi Emma, Omar och Zheer som sköter omslipningen och Robert som tar hand om order och reparationer.  

Vad är det bästa med att jobba på Colly Slipservice? 

Det absolut bästa är när man hittar lösningar till kunderna. Att hitta lösning på ett problem – det är vi bäst på. 

Vad är du extra stolt över med Colly Slipservice? 

Att vi har blivit certifierade partners till Mitsubishi och Mapal, det gör mig stolt! Vi blev först i världen med att få ett certifikat från Mitsubishi. Det var stort! Och idag använder sig Mitsubishi av oss för omslipning och vi har gjort oss ett namn i Europa, tack vare vår personal som gör ett fantastiskt jobb. Stor noggrannhet är det som krävs, speciellt när vi handfilar eggpreparering på borr ner till 3 mm för bästa kvalitet. Vi är i ständig utveckling tillsammans med våra leverantörer. 

Miljö och hållbarhetsarbetet är ständigt pågående. Det vi kan påverka inhouse är viktigt men att vi kan hjälpa våra kunder med miljö och hållbarhet är jag stolt över. 

Vad gör du på fritiden? 

Jag gillar att vara aktiv. Aktiviteterna varierar över året. Segling, Tennis, golf, slalom, längdskidåkning, jakt och resor. 

Drömresmål? 

Jag skulle vilja göra en vandringsresa. Mont Everest, Machu Picchu, Segla tillbaka över Atlanten (jag har gjort ena resan) det är en dröm. Listan är lång! 

“To die young as late as possible” är mitt motto! 

Hittar du inte vad du söker?

Kundservice är öppen mån-tors: 08–16:30 och fre: 08–16 (lunchstängt 12–13)
kontakt